23 mars, 2021 Tips för att köpa en paviljong

Vanliga frågor om paviljonger

Det kan vara ganska svårt att köpa en paviljong. Därför kan du här läsa om några vanliga frågor om paviljonger.

Vad behöver jag en paviljong för?

Den möjliga användningen beror på typen av paviljong. Tänk därför i förväg om när och för vad du vill använda din paviljong. Föredrar du att använda paviljongen på sommaren eller vintern? Kanske vill du ta dig ett glas vin på kvällen eller ha ett tårtkalas när det regnar?

Ska det fungera ibland för fester i trädgården och därmed som ett skydd för gäster, en grill eller en stereoanläggning, eller vill du använda paviljongen som en mysig tillflyktsort?

Vad kostar en trädgårdspaviljong?

I grund och botten beror det mycket på vilken typ av paviljong du väljer. Naturligtvis skiljer sig en paviljong som är permanent förankrad i marken av stabilt och fast material, såsom träpaviljongen, i pris från presenningspaviljongen. För att köpa en mer exklusiv paviljong kan man ta ett lån till finansieringen.

Måste jag ta hand om paviljongen?

Om du vill njuta av din paviljong under lång tid rekommenderar jag att du tar hand om din paviljong, beroende på modell. Om din paviljong är ordentligt förankrad i marken utsätts den också för regn, sol och andra miljöpåverkan året runt. Som ett resultat bör du kontrollera paviljongen regelbundet.

Om du till exempel har köpt en träpaviljong kan du behandla träet med en träskyddsglasyr, trävax eller extern olja. Dessa har till uppgift att impregnera träet och skydda träet.

Ta dock reda på i förväg hur din paviljong ska sköts speciellt, eftersom underhåll kan variera mycket beroende på träslag.

Även om din paviljong inte är ordentligt förankrad i marken och bara ställs upp tillfälligt efter behov, behöver paviljongen underhåll. Med och hopfällbara paviljonger bör du se till att du rengör paviljongen och tar bort smuts innan du demonterar den.

Du bör också vara uppmärksam på om några sprickor har uppstått under användning. Dessa kan sedan repareras med en reparationssats, som du alltid ska ha till hands. Annars kan det hända att sprickorna förstoras och orsakar enorma skador, vilket kan försämra användningen.

En trädgårdspaviljong är varje trädgårdsmästares dröm. När du väljer plats, var uppmärksam på fina siktlinjer – till exempel från terrassen eller vardagsrumsfönstret. I trädgården är det viktigt att bädda in paviljongen i växterna: omge den med vackra gräs som och romantiska rosor.

Hur fungerar en paviljong?

De flesta modeller kan enkelt ställas in på egen hand. Jag rekommenderar dock att du använder en sekundvisare för att hjälpa till. På detta sätt kan du påskynda monteringsprocessen och undvika eventuella fel vid montering.

Med större modeller är det ofta nödvändigt att närma sig saken med två personer ändå från början. Naturligtvis omfattar leveransen instruktioner som du bör följa när du ställer in.

Hur lång tid tar det att sätta upp en paviljong?

Om du bestämmer dig för att förankra en paviljong ordentligt i marken och också vill hälla en grund i förväg är det svårt att bedöma hur lång tid det tar att bygga.

När du väl är klar, har du lagt ansträngningen bakom dig och behöver inte längre kämpa med den utan kan njuta av din paviljong.

En paviljong bör naturligtvis sättas upp så snabbt som möjligt. Beroende på konstruktion behöver du montera 15 minuter till två timmar. Beroende på om du ställer in paviljongen som ett par eller själv.

Var ska jag placera min paviljong?

Var du äntligen placerar din paviljong beror främst på dina idéer. Rätt plats beror dock på vad du vill använda din paviljong till.

Så tänk i förväg vilket syfte paviljongen ska tjäna.

Om du till exempel vill använda paviljongen för en fest, se var paviljongen bäst kan placeras så att du kan få ut så mycket som möjligt.

Förresten visste du att du behöver tillstånd för att sätta upp några paviljonger. En paviljong med tegelväggar faller under rubriken byggnader och byggnadstillstånd kan krävas för detta. När det gäller hyreslägenheter eller trädgårdar som används av flera hyresgäster måste du få samtycke från dessa parter innan du ställer in din paviljong.

Vad kan jag använda en paviljong till?

De möjliga användningarna av vikbara paviljonger är omfattande. Oavsett om det är ett skydd på fester, som en försäljningspaviljong på marknader, som en reklamställning på mässor eller som ett partytält för klubbar eller gatufester, är paviljongen fortfarande en lojal följeslagare.

Om du anpassar din paviljong med en logotyp blir din paviljong mer än bara vind- och regnskydd. Tryckt med ett reklammeddelande eller en logotyp blir varje paviljong ett valt marknadsföringsverktyg!

Kan jag skapa en paviljong själv?

En betydande fördel med hopfällbara paviljonger är att de bara kan ställas in av en person utan problem. Som regel behöver du inga speciella verktyg för detta. Vikten på paviljongen är relativt lätt, vilket gör det lättare för dig att montera.

Vad kostar en vikbar paviljong?

Beroende på kvalitet, storlek och design skiljer sig priset på vikbara paviljonger avsevärt. En enkel variant är tillgänglig från 500 kronor. Priset kan gå upp till 5 000 kronor. Här kan du naturligtvis förvänta dig särskilt hög kvalitet och utförande, liksom förstklassigt material och en sofistikerad och arkitektritad design.