25 augusti, 2021

Ett kreditkort med bonus kan vara bra att ha

Nästan alla typer av kreditkort som finns erbjuder någon form av bonus till sina användare. Det kan vara en bonus i form av rabatter bland olika företag eller ett bonussystem i form av att samla på sig poäng. Ibland kan bonusen vara så pass generös att man faktiskt tjänar in poäng för varje gång man drar sitt kort, oavsett vilken affär eller vilken produkt som man köper.

Ett bra exempel på ett sådant kort är MasterCard Eurobonus. Med detta kort får du bonuspoäng för varje gång som du köper en mjölk på ICA eller vin på Systembolaget. Bonuspoängen kan du sedan använda när det är dags för dig att ut och resa med flyg. Det finns naturligtvis många andra typer av bonusar också och detta är väldigt varierande beroende på vilket kort man använder sig av.

Ytterligare ett gott exempel på detta är t.ex. kortet American Express. Med detta kort har man valt att tillföra ett alldeles eget typ av bonusprogram som återigen har en liknande funktion, att du samlar poäng i takt med att du handlar.

Till skillnad från MasterCard Eurobonus har du med American Express dock möjlighet att använda poängen till ett större utbud, t.ex. resor, mängder av produkter från olika kända tillverkare. I vissa fall kan du även använda dig av poängen när du ska köpa tjänster. Köp av dyrare produkter som paviljonger eller båtar ger fler poäng.

Kreditkort och deras bonusar

OK Q8 VISA – OK Q8 har ett alldeles eget VISA kort där du som ägare till kortet kan samla på dig poäng, eller mer en bonus och rabatt. För varje gång som du använder ditt kort får du 0.3 % av det totala beloppet i bonus och här behöver du heller inte fundera över någon jobbig årsavgift.

Everyday MasterCard – Med kortet Everyday från MasterCard får du hela 0,5 % bonus på alla inköp du gör där du har använt dig av cash-back. Tankar du hos Preem kan du även räkna med 15 öre rabatt per liter och 1 % full bonus om du skulle handla något på själva macken. Kortet ger dig även en bra och trygg reseförsäkring och avbeställningsskydd. Kortet kostar 195 kronor per år.

Bank Norwegian – Med Bank Norwegian kreditkort kan du samla på dig poäng som du sedan kan använda när det är dags att resa. För att poängen ska kunna användas gäller det dock att du flyger med Norwegian som flygbolag. Ett stort plus i kanten är att dessa resor oftast är väldigt billiga redan som de är och du kan på så sätt snabbt tjäna ihop alla poäng som du behöver. Precis som med OK Q8:s kort behöver du inte betala någon årsavgift för att du har kortet.

SAS Eurobonus MasterCard – Detta kort har en relativt hög årsavgift om man jämför med många andra. Årsavgiften ligger på 395 kronor per år. Det är inte ovanligt att kreditföretaget erbjuder någon form av öppningserbjudande om du ansöker inom en viss tid. För tillfället erbjuds hela 4000 poäng som direkt hamnar på ditt konto och det enda du behöver göra är att fylla i dina personliga uppgifter och ansöka om kortet.

Tagged on: